lauantai 26. maaliskuuta 2016

Aikuisten makuuhuone

MAKUUHUONEREMONTTI TOUKOKUU - MARRASKUU 2015 

Meidän makuuhuone oli huoneista ensimmäinen, mitä alettiin remontoida.  Remonttia tehtiin ensi alkuun aina silloin kun satuimme kaupungista maalle reissaamaan, töiden ja opintojen lomassa.

Tämä huone valikoitui ensimmäiseksi sillä perusteella, että tähän yhteen huoneeseen mahtuisimme kaikki hyvin nukkumaan yhdessä remontin aikana. Ja toisekseen se on talon perimmäinen huone, joten sieltä oli hyvä startata.

Osa valokuvistani on tosiaan yhä kadoksissa, joten koostan teille nyt muutostarinaa makkarista niiden kuvien pohjalta, mitä on tallessa:

Aloitimme huoneen kunnostuksen toukokuussa 2015 repimällä vanhat vihreät 70-luvun tapetit pois. Huone oli pimeän ja tunkkaisen oloinen näiden tummien tapettien vuoksi, ja toisekseen halusin palauttaa huoneen alkuperäiseen 1890-luvun vaaleampaan värimaailmaan. Raikkautta kotiin kiitos!





Tapettien poiston jälkeen alkoi lankkulattian esiin kaivaminen korkkimaton alta. Lattialankut olivat täynnä pienenpientä naulaa sekä niiden pinnalla tiukasti jotakin paperimassan oloista möhnää, minkä irroittamiseen tarvittiin kovempia otteita! Tämä oli todella aikaa vievä osio - ja heräsikin kysymys, olisiko muissa huoneissa sama perhanan jynssäys edessä?


Makuuhuoneen lattian putsaushommissa olivat meidän apuna pikkuveljeni ja äitini. Osio kerrallaan ja vuoron perään huoneessa touhuten siivosimme kaunista lankkulattiaa esiin.  Kesäkuu 2015 menikin tässä hinkatessa! Jokunen ärräpää lenteli jo tässä vaiheessa...


Ja tsädää - siinä se nyt on, lankkulattia möhnästä ja nauloista putsattuna, valmiina pestäväksi! Tässä vaiheessa elettiin heinäkuun alkua.


Seuraavana pääsimme viimein maalaushommiin. Lempparipuuhaani remontissa! Työnjako meillä olikin tässä remontissa lähinnä se, että mies tekee likaisemmat hommat, raivausta, purkua, nikkarointia - minä siivoan, maalaan, sisustan!

Pitkään jahkailtiin halutaanko jättää makkariin puolipanelit paikalleen vai ei. Päädyimme jättämään ne, ja laittamaan uutta maalia pintaan: vaalean harmaata. Tässä maalaushommassa oli esikoinen reippaana apupoikana! Maalia laitettiin panelipintaan kaksi kerrosta.


Lattian maalaus aloitettiin sen jälkeen kuin puolipanelit olivat valmiina. Uulan Pilvi -sävy valikoitui lattiamaaliksemme. Pitkä kuivumisaika maltettiin odotella, mikä osiltaan antoi aikaa muiden huoneiden remontin aloittamiseen tämän huoneen ohella. Maalikerroksia lattiaan laitettiin kaksi.


Mutta tosiaan tämä yksi kerros maalia kirkasti huonetta jo kummasti!



Vaatekaappien luonnonvalkoiset, ja täten hieman likaisen oloiset kaapin ovet maalattiin valkoisella makkarin lattian ensimmäisen maalikerroksen kuivumista odotellessa.

Kaksi kerrosta maalia riitti hyvin tähän oviprojektiin. Maalaus hoitui näppärästi kahden vanhimman lapsen avustuksella. Esikoisemme oli tuolloin 6,5 -vuotias ja vanhin tyttäremme muutamaa kuukautta vaille 5, joten pensselit pysyvät jo hyvin kädessä ja heistä oli oikeasti apua.



Välissä koimme myös jännitysmomentin, kun menin sitten saamaan sähärin kesken aherruksen vanhasta pistorasiasta. Mitä tästä opimme: pidä virrat aina poissa remontoitavasta huoneesta!

Onneksi minulle ei sattunut sätkyä ja muutaman päivän kestänyttä puutumista kummempaa. Isoin huoli oli tuolloin vauvasta, mutta onneksi selvisimme säikähdyksellä! Pieni sydän sykki juuri oikeaan tahtiin tällin tullessa - HUH! Elämä voi olla pienestä kiinni... Olisi voinut käydä huonosti.


Kun panelit, listat sekä kaappien ovet saatiin viimein maalattua, koitti tapetoinnin aika. Lattian toinen maalauskerta tehtäisiin sitten vasta tapetoinnin jälkeen.

Tässä vaiheessa elettiin elokuun alkua, ja itse asiassa tällöin teimme ne kauan odotetut talokaupat!

Olimme jo pohtineet hetken kaupunkitalon vuokrausta - yhdet vuokraajaehdokkaat kävivätkin talolla eräänä lauantaina, mutta heti seuraavana maanantaina saimme kuitenkin tarjouksen, jonka neuvottelimme loppuun saakka! Kiireen vilkkaa pankkiasioiden hoitoa, tilan lohkominen ja talokaupat minun isän kanssa, muutto, pojan alkavan eskarin vaihto, osoitteenmuutokset jne. Onneksi olimme tuoneet tavaraa kaupungista maalle jo pitkin vuotta, joten muutto kävi yllättävän vähällä ajolla.

Mutta tosiaan, tapetointiurakan jätin suosiolla miehen vastuulle. Paperitapetit, vinot seinät, korkeat huoneet... Ei mikään helpoin rasti! Jokusen kirosanan kuulin....


Kun tapetit saatiin seinälle ja lattia maalattua toistamiseen, pääsin viimein sisustamaan. Tällöin elettiin lokakuun loppua.

Makkariprojekti vei siis kaikkineen reilut puoli vuotta - ottaen huomioon, että asuimme osan ajasta 60 km päässä, teimme läpsystä vaihtaen palkkatöitä ja minä opiskelin samaan aikaan. Niin, ja nuo meidän kolme lasta olivat kotihoidossa tämän saman aikaa.

Lisäksi remontoimme makkarin lisäksi olohuonetta, takkahuonetta, työhuonetta, kylpyhuonetta, keittiötä sekä aulaa... (Alakerrasta veranta ja eteinen ovat siis ainoat huoneet mihin ei tarvitse remonttia tehdä.) Talokauppojen myötä, elokuusta eteenpäin, iskettiin siis todellinen turbovaihde päälle, jotta saataisiin lämmitysjärjestelmä vaihdettua ennen talvea SEKÄ pääsisimme muuttamaan ennen vauvan syntymää!

Makuuhuoneeseessa yövyimme ensimmäistä kertaa 26.11.2015. Tällöin muutimme siis virallisesti tilapäismajoituksesta - asuntovaunusta - talolle.

Huoneiden viimeistely tosiaan onkin nyt sitten venynyt... Listat, verhot, valaistus... Eli nämä perinteiset hommat ovat jääneet roikkumaan... :D

Mutta nyt viimein, saanko esitellä, TÄSSÄ MAKUUHUONEEMME VALMIINA:

 


Miltäs näyttää?

Itse olen ainakin todella tyytyväinen lopputulokseen!
Huoneen yksityiskohdista bloggaan seuraavaksi... ;)

Niina








2 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää! Onnea uuteen kotiin!
    Tuli omasta talorempasta mieleen, että meillä oli lautalattiat tasoitettu muovimaton alla jollain kipsimäisellä tasoitteella, ettei olisi samaa kun teillä? Tuskailimme myös kovasti sen kanssa ja ihan vahingossa äkkäsimne, että kostuttaminen oli pehmensi kipsin ja oli huomattavasti helpompi tapa poistaa tasoite. Ihan vaan vinkkinä jos teillä tulee sitä vielä eteen. Tsemppiä remonttiin! T:Mirkka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, kehuista ja tsempeistä! :)

      Liekkö tosiaan ollut samaa möhnää lattiassa kuin teillä? Mekin sitä kostuttamalla hinkattiin, erilaisilla harjoilla ja lastoilla rapsuteltiin, kevyesti hiottiinkin... Mutta tiukassa tosiaan oli, hittolainen! Muissa huoneissa ei ole onneksi tullut vastaavaa esiin, huh!

      Poista

Kiitos ajatuksestasi!